Tvrtka ZVG je pozitivan primjer zelenog poslovanja u Hrvatskoj

zeleni certifikat

U područjima Hrvatske, koja iz godine u godinu gube sve više stanovnika, najveća je vrijednost otvoriti radna mjesta i zadržati radno sposobne u njihovim domovima.

Upravo je to pošlo za rukom nositelju priznanja Premium zeleni certifikat, tvrtki ZVG, inače švicarskom koncernu, koja je još 2014. godine u Antunovcu započela izgradnju tvornice zaštitne odjeće, sredstava za čišćenje za potrebe liječnika i klinika, trgovine, ugostiteljstva i distributivni centar.

Danas tvornica radi punom parom, a vrijednost koju društvo i njeni kupci imaju od toga, istaknula je ZVG kao svijetli primjer zelenog poslovanja u Hrvatskoj.

Od prvog radnog dana u Hrvatskoj tvrtka se etablirala u pouzdanog partnera čiji proizvodi garantiraju radnicima sigurnost i komfor na radnom mjestu te ekološku podnošljivost.

Pokazali su da prate nove tehnološke trendove, kako u samoj proizvodnji, tako i u administrativnom poslovanju aktivno primjenjujući novitete koji su došli sa započetom digitalnom transformacijom.

Digitalizacija kroz eRačun

U svoje poslovanje uvode eRačun još 2019. godine, koristeći vlastiti računovodstveni softver integriran u mojeRačun mrežu. Od tada do danas digitalizirali su cijeli end-to-end proces, povezujući razmjenu eRačuna s primjenom drugih knjigovodstvenih isprava u elektroničkom obliku.

Naime, dobitnici Premium zelenog certifikata istinski su primjeri digitalne izvrsnosti, tako da osim razmjene eRačuna, ova tvrtka šalje i eOdobrenje, eOpomene, eOtpremnice, što potvrđuje da se s razlogom našla među tvrtkama kojima se za ekološko poslovanje dodjeljuje posebno priznanje.

Premium zeleni certifikat dodjeljuje se većim tvrtkama koje, uz digitalizaciju, trebaju zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorije društveno odgovornog poslovanja.

Nositelji Premium zelenog certifikata ulažu u edukaciju, potiču izvrsnost, nagrađuju i podupiru privatni život svojih zaposlenika. To su tvrtke i institucije koje ulažu u zaštitu okoliša, educiraju javnost i kontinuirano ulažu u zelenu budućnost.

ZVG zeleno poslovanje

Ulog u budućnost stotine je radnih mjesta u Slavoniji, no ZVG kontinuirano podupire i rad kulturnih i sportskih udruga, odnosno sponzorira kulturne i sportske manifestacije na području Osječko-baranjske županije.

Svojim djelovanjem kontinuirano se trude potaknuti i druge tvrtke, ali i građane, da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima.

Naime, U ZVG-u su stava da mali korak prema zelenim tehnologijama, veća obzirnost prema javnom prostoru i stjecanje navike recikliranja otpada mogu već danas postaviti temelje zelene budućnosti kojoj težimo. Zato su, između ostalog, započeli proces prelaska na zelenu energiju.

„U tvrtki provodimo program obuke djelatnika o smanjenju utjecaja emisija ugljika, recikliramo otpad i primjenjujemo održivu ambalažu. Cilj nam je kroz prelazak ma obnovljive energije ostvariti maksimalno zeleno poslovanje“, ističu iz tvrtke ZVG.

To se ipak ne odnosi isključivo na proizvodnju jer veliki prostor za očuvanje okoliša vide i u suradnji s tvrtkom Elektronički računi, odnosno korištenjem mojeRačun usluga.

Premium zeleni certifikat kao primjer

Partnera iz projekta Zeleni certifikat vide kao važnu kariku u jačanju kapaciteta digitalnih tehnologija jer otvara nove mogućnosti za poduzeća.

„Elektronički računi, odnosno mojeRačun, u smislu digitalnih inovacija, ima važnu ulogu u provođenju digitalne transformacije. Usluge koje pruža svojim korisnicima i integracija u poslovna rješenja i računovodstvene programe, omogućuje očuvanje okoliša i usvajanje digitalnih vještina“, zaključuju iz tvrtke ZVG.

Svi sudionici projekta Zeleni certifikat imaju zajednički, dugoročni cilj, a to je potaknuti i druge poslovne subjekte da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice.

To se, osim primjene digitalnih procesa o kojima ovisi hoćemo li provoditi zeleno gospodarstvo, odnosi i na trajno ulaganje u zaposlenike i u društvo u kojem djeluju, a ZVG je upravo svijetli primjer takvog poslovanja.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.

Tvrtkama koje su, uz digitalnu izvrsnost, pokazale i visoku razinu društveno odgovornog poslovanja te koje ulažu u edukacije i potiču izvrsnost svojih zaposlenika, dodijeljeni su Premium zeleni certifikati.

Do sada je dodijeljeno više od 200 Zelenih certifikata i Premium zelenih certifikata, a projekt se nastavlja i dalje s ciljem da se sve tvrtke u Hrvatskoj okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života i pozitivno utječu na okoliš i zajednicu, kao što to čini tvrtka ZVG.

Ostavi komentar