Za brzi otkup nedospjelih računa na PlatiMe ključan je eUgovor

platime

Ako neka tvrtka treba brzo i jednostavno naplatiti nedospjele eRačune, onda je PlatiMe prava usluga za njih, smatra Maja Kostenjak iz tvrtke Fimak nekretnine.

Riječ je o kompaniji koja je uslugu PlatiMe odmah uvrstila u svakodnevno poslovanje, a u pritom posebice ističu potporu korisničke službe platforme.

„Od same registracije pa nadalje, korisnička služba PlatiMe konstantno nam je na raspolaganju. Susretljivi djelatnici zajedno se s nama trude da se proces otkupa što prije završi“, ističe Kostenjak.

Prvi otkup u roku dva dana

Fimak nekretnine koriste uslugu mojeRačun koja im nudi mogućnost automatskog izlaganja računa na PlatiMe. Prvi eRačun prodali su već za 48 sati.

„Proces kupoprodaje prvog računa obavili smo uz pomoć korisničke službe. Nakon što smo izdali račun kroz mojeRačun i označili njegovo izlaganje na PlatiMe, do isplate je prošlo 48 sati. Naš kupac je u roku jednog dana odobrio račun, a prva ponuda za otkup stigla je svega dva sata poslije. Nakon zaprimljene ponude kontaktirala nas je naša prodajna predstavnica koja nas je uputila kako možemo pogledati ponudu. Potom nam je objasnila kako je prihvatiti ili, u slučaju da nam ne odgovaraju uvjeti, kako je odbiti. Nakon što smo prihvatili ponudu, ubrzo je stigao je i prvi eUgovor“, pojašnjava Maja Kostenjak.

Potpisivanje eUgovora naprednim elektroničkim potpisom, Fimak nekretnine ističu kao jednu od najvećih prednosti PlatiMe.

„U poslovanju već koristimo PKI certifikat, tako da je proces potpisivanja ugovora stvarno bio brz i jednostavan. Kroz prvi ugovor nas je vodila korisnička služba platforme i vrlo brzo smo prepoznali da elektronički potpis jamči veću sigurnost“, naglašavaju iz tvrtke Fimak nekretnine.

Naplata računa nakon izlaganja

Primjena digitalnih rješenja u poslovanju tvrtki Fimak nekretnine uvelike pomaže za povećanje solventnosti. Cijeli proces naplate još je lakši zbog povezanosti PlatiMe i servisa za izdavanje eRačuna.

„Zahvaljujući platformi PlatiMe, svoje račune sada naplaćujemo odmah po izdavanju što nam pomaže da povećamo solventnost“, kaže Maja Kostenjak.

Sudjelovanje i izlaganje računa na PlatiMe preporučili bi i drugim poduzetnicima, posebice onima koji posluju s državom.

„Smatramo da platforma PlatiMe uvelike pomaže poduzećima koje rade sa državnim institucijama, kod kojih je prisutna valuta plaćanja od 60 dana. Digitalni proces otkupa nedospjelih potraživanja je puno brži, nego što je slučaj kod “klasičnog način“. Naime, sada se ugovor više ne mora nositi u institucije, niti se mora čekati ovjera dokumenata što je znalo trajati i po dva tjedna. Proces ovjere dokumenata digitalnim potpisom obavlja se u vrlo kratkom roku, što znači i da se proces otkupa daleko brže realizira“,  pojašnjavaju iz Fimak nekretnina.

Zašto sudjelovati na PlatiMe

PlatiMe nije samo idealno rješenje za one tvrtke koje ne žele ili ne mogu čekati 30 ili 60 dana kako bi naplatili račune u valuti koju su dali svome dobavljaču. Najvažnije značajke platforme su da omogućuje:

  • izlaganje nedospjelog računa u samo tri klika,
  • digitalni potpis ugovora,
  • naplata izloženog računa u samo 24 sata.

Iako je platforma prvotno prepoznata kao mjesto gdje se susreću ponuda i potražnja za kapitalom, primatelji eRačuna na PlatiMe su brzo uočili prednost prvokupa vlastitih računa. Tako uz diskont mogu zaraditi na vlastitom višku likvidnosti.

Sigurnost poslovanja na platformi

PlatiMe provodi detaljnu provjeru zainteresiranih otkupitelja koji ne mogu biti netom osnovane tvrtke o kojima nema financijskih podataka.

Platforma je povezana sa sustavom mojBI koji sadrži o više od 60 poslovnih i financijski pokazatelja za više od 300.000 poslovnih u Hrvatskoj.

Podaci se unutar mojBI ažuriraju svakodnevno, što sudionicima na platformi omogućuje da kroz ažurne i relevantne informacije smanje rizik i unaprijede poslovanje. Tako mogu lakše donijeti odluku s kim će surađivati na PlatiMe i izvan njega.

Zahvaljujući usluzi mojBI, te uz njihovu vlastitu procjenu i analizu rizika, statistika naplaćenih potraživanja za otkupitelje iznosi 100 posto, ističu iz tvrtke PlatiMe.