Digitalni potpis eUgovora jamči veću sigurnost

S PlatiMe smo ojačali likvidnost, koristimo ga svakodnevno

Tvrtke koje posluju s javnim i sektorskim naručiteljima ne moraju čekati 30 ili 60 dana kako bi, sukladno njihovim proračunima ili planiranoj dinamici plaćanja, naplatile svoju uslugu.

Duge rokove plaćanja deseci tisuća tvrtki u Hrvatskoj rješavaju izlaganjem potraživanja na PlatiMe, prvoj digitalnoj platformi za otkup nedospjelih eRačuna.

Među njima je i tvrtka Keops-projekt koja je kroz prodaju eRačuna na PlatiMe uvelike smanjila vrijeme naplate.

„Javni naručitelji, kao primatelji eRačuna, sudjelovanjem na platformi pokazuju dodatnu društvenu odgovornost prema tvrtkama koje djeluju u njihovom okruženju. U današnjoj ekonomiji je 60 dana valute plaćanja uteg oko vrata mnogim poduzetnicima. Zato možemo reći kako je brža naplata kroz PlatiMe financijska injekcija koja posredno pokreće gospodarstvo jer smo onda i mi u mogućnosti brže platiti naše dobavljače“, istaknuo je Vedran Subotić, direktor tvrtke Keops-projekt.

Digitalni potpis eUgovora

Za PlatiMe, koji nudi direktno financiranje između pojedinaca, u Keops-projektu saznali su kroz mojeRačun, a na registraciju su ih potaknule brojne mogućnosti koje platforma pruža korisnicima.

Na platformi PlatiMe mogu sudjelovati pošiljatelji i primatelji eRačuna te otkupitelji koji nedospjele eRačune mogu otkupiti u samo nekoliko klikova, a jedan poslovni subjekt na platformi može sudjelovati u sve tri uloge.

Aktivnim korištenjem platforme, njeni sudionici ne samo da bolje upravljaju vlastitom likvidnošću, nego postaju stvarni pokretači gospodarske aktivnosti i rasta, što su prepoznali i u tvrtki Keops-projekt.

„Kao korisnici mojeRačun usluga imamo mogućnost direktno izložiti račune na prodaju jer su sustavi povezani. PlatiMe za nas pošiljatelje eRačuna uvelike olakšava dolazak do svježeg kapitala te smanjuje rizik u poslovanju“, naglašava Subotić.

Dodatna prednost je, ističu iz tvrtke Keops-projekt, i jednostavnost korištenja jer se do kapitala može doći na iznimno brz način, bez velike papirologije i uz cijenu koja je prihvatljiva.

„Ugovori se na PlatiMe potpisuju digitalno, što jamči najveću sigurnost u poslovanju. Digitalizacija procesa razmjene računa, koji onda možete izložiti na platformi u samo tri klika, te potpisivanje eUgovora, otvaraju mogućnost da se cijeli proces kupoprodaje odradi u samo 24 sata“, naglašava direktor tvrtke Keops-projekt.

Podsjetimo, eUgovori se na platformi potpisuju naprednim elektroničkim potpisom koji sadrži eOsobna iskaznica ili putem PKI certifikata koji izdaje FINA.

Uvijek dostupna financijska podrška

Minimalno utrošeno vrijeme vremena na realizaciju eUgovora i isplate, jedan su od razloga zašto Subotić preporučuje PlatiMe i drugim tvrtkama.

„Živimo u digitalnom vremenu gdje usluge moraju biti brze, jednostavne i efikasne, a to dobivamo primjenom elektroničkog potpisa u poslovanju. Usluga PlatiMe prati fintech trendove koji su u svijetu već prepoznati kao važna financijska usluga za tvrtke koje imaju potrebu za brzim pronalaskom likvidnosti ili je s druge strane imaju višak pa je žele, kroz ovakav vid investicije, plasirati u gospodarstvo“, smatra Subotić.

Za tvrtke koje posluju s javnim naručiteljima u trenutku kada mnogi najavljuju „izazovna gospodarska vremena“, dodaje Subotić, PlatiMe je izvrsno rješenje za očuvanje likvidnosti.

„PlatiMe smo već preporučili nekim subjektima koji posluju s javnim naručiteljima jer je vrlo korisno imati podršku u ovim čudnim vremenima u kojima se privatni poduzetnici, ako misle opstati na tržištu, moraju znati snalaziti“, poručili su iz tvrtke Keops-projekt.

Detaljna provjera sudionika

PlatiMe provodi brojne sigurnosne provjere pa na platformi ne mogu sudjelovati tek osnovane tvrtke o kojima nema financijskih podataka. Svaki pošiljatelj, primatelj ili otkupitelj može se provjeriti direktno na platformi jer je povezana sa sustavom mojBI.

Riječ je o najobuhvatnijem bonitetnom servisu na tržištu koji, osim što sadrži o više od 60 poslovnih i financijski pokazatelja za gotovo 300.000 poslovnih subjekata u Hrvatskoj, automatski informira korisnike o svakom negativnom pokazatelju u poslovanju njegovih poslovnih partnera.

Prema podacima koje je prikupila tvrtka PlatiMe, otkupitelji koji su koristili mojBI, uz vlastitu procjenu i analizu rizika, ostvarili su stopostotnu naplatu svojih potraživanja.

Naime, podaci se unutar mojBI ažuriraju svakodnevno, što sudionicima na platformi omogućuje da kroz ažurne i relevantne informacije smanje rizik i unaprijede poslovanje, odnosno lakše donesu odluku s kim će surađivati na PlatiMe i izvan njega.

1 Comments

  1. […] primatelj i otkupitelj uglavnom elektronički potpisuju eUgovor o ustupanju potraživanja uz diskont, što im omogućuje realizaciju prodaje već u roku od 24 […]