Održivo poslovanje VMK Kolektora nagrađeno ekološkim certifikatom

VMK kolektor nagrađen ekološkim certifikatom za održivo poslovanje

Tvrtka VMK Kolektor, poznata po svom predanom radu i inovativnosti, stekla je reputaciju lidera u svojoj industriji. Tome se sad može pridodati i iznimna reputacija u poslovanju kada je riječ o ekološkoj odgovornosti i digitalnoj transformaciji.

Održivo poslovanje tvrtke VMK Kolektor odražava duboku predanost zadovoljstvu kupaca i društvenoj odgovornosti, što je prepoznato kroz prestižno priznanje Premium zeleni certifikat za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje.

Ova nagrada nije samo priznanje njihove trenutne posvećenosti ekologiji, već i poticaj za kontinuirano poboljšanje u budućnosti.

Lider u regiji

VMK Kolektor, osnovan 2001. godine, priznati je lider u industriji, specijaliziran za prodaju, ugradnju i održavanje širokog spektra automatskih sustava, uključujući dvorišna, garažna i industrijska vrata, kao i različite barijere i rampe.

Kao ovlašteni prodavači i serviseri renomiranih brendova poput Ditec, Rolling Center, Silvelox i mnogih drugih, kompanija nudi vrhunske proizvode koji su u skladu s ISO standardima i EU normama.

VMK Kolektor je tokom godina uspješno realizovao projekte na preko 400 lokacija širom Hrvatske, zadovoljavajući potrebe državnih ustanova, obrazovnih i zdravstvenih institucija, kao i brojnih privatnih klijenata.

Održivo poslovanje

Uz svoj iskusni tim, kompanija nudi stručno savjetovanje i podršku u svom uredskom prostoru na Karlovačkoj 32H, kao i mogućnost izlaska na teren za procjenu i adaptaciju projekata, ističući se svojom predanošću kvaliteti i klijentskom zadovoljstvu.

Od 2019. godine, VMK Kolektor uspješno koristi eRačun i eArhiv, čime su postavili nove standarde u digitalizaciji poslovnih procesa. Implementacija eRačuna, koju su ostvarili koristeći besplatnu aplikaciju za slanje eRačuna Kreiraj, dostupnu na mrežnoj stranici servisa mojeRačun, omogućila je tvrtki ne samo da poveća svoju operativnu učinkovitost, već i da smanji svoj ekološki otisak.

Korištenjem elektroničkih računa, VMK Kolektor je značajno smanjio potrošnju papira, doprinoseći smanjenju otpada i poticanju održivosti.

Održivo poslovanje

Električno servisno vozilo

U skladu s njihovim stalnim težnjama ka inovacijama i održivosti, VMK Kolektor trenutno razmatra prelazak na servisno vozilo na električni pogon.

Ova promjena će dodatno smanjiti emisiju ugljičnog dioksida i pokazati njihovu predanost zelenoj energiji i tehnologijama.

Osim toga, tvrtka ozbiljno shvaća zbrinjavanje otpada i neiskoristivih uređaja, čime potvrđuje svoju posvećenost ekologiji.

Svi zaposlenici su upućeni u važnost održavanja reda i čistoće na radnim mjestima, što doprinosi ne samo boljem radnom okruženju već i smanjenju ekološkog utjecaja.

Planirani prelazak na još manju upotrebu papira putem digitalizacije radnih naloga samo je još jedan korak u njihovom kontinuiranom putu ka potpunoj digitalnoj transformaciji.

VMK Kolektor smatra da su usluge poput eRačuna ključne za ovu transformaciju, ne samo zbog ekoloških benefita već i zbog povećanja komercijalne konkurentnosti i operativne efikasnosti.

Visoki standardi poslovanja

Kroz partnerstvo s informacijskim posrednikom Elektronički računi, VMK Kolektor dijeli zajedničke vrijednosti brze i jasne komunikacije s klijentima, pristupačnosti informacija, i brzine obrade dokumentacije.

Ovaj pristup ne samo da povećava zadovoljstvo klijenata, već i omogućava tvrtki da se fokusira na druge poslovne zadatke, zahvaljujući lakoj upotrebi servisa.

Ukupno gledajući, VMK Kolektor je primjer kako tvrtke mogu uspješno integrirati ekološku svijest i digitalnu inovaciju u srž svog poslovanja, postavljajući visoke standarde za industriju i doprinoseći boljoj budućnosti za sve nas. Održivo poslovanje time postaje još veći imperativ za sve tvrtke koje žele uspješno i konkurentno poslovati kao i tvrtka VMK Kolektor.

Projekt Zeleni certifikat

Od 2014. godine mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.

U projektu Zeleni certifikat mogu sudjelovati poslovni subjekti koji su se uspješno digitalizirali, a svojim društveno odgovornim radom poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu u cjelini.

Premium zeleni certifikat

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuju većim tvrtkama koje uz digitalizaciju trebaju zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorija društveno odgovornog poslovanja. Uz to, podrazumijeva se i kako tvrtke u Premimum varijanti prakticiraju višegodišnju razmjenu eRačuna te aktivnu primjenu komplementarnih digitalnih usluga.