MPG je pionir iskustvenog marketinga i veliki zagovornik bespapirnog poslovanja

Početkom svibnja 2023. godine MPG, vodeća agencija za prodaju i marketing u jugoistočnoj Europi, obilježila je 25 godina poslovanja, a njihova izvrsnost potvrđena je priznanjem Zeleni certifikat.

Svojim inovacijama, iskustvom i inspirativnim kampanjama, MPG je postavio temelje marketinške branše u Hrvatskoj i potvrdio lidersku poziciju u regiji.

Svoju priču započeli su davne 1997. godine, a danas posluju u više od osam zemalja s oko 500 stalnih i više od četiri tisuće povremenih zaposlenika u uredima u Ljubljani, Beogradu, Skopju i Zagrebu.

Iza ove kompanije je suradnja s više od 250 multinacionalnih brandova i više od 30 milijuna eura prihoda postavljaju ih u poziciju daljnjeg rasta.

Proteklih godina postali su vodeći stručnjaci za iskustveni marketing, organizaciju live događanja, festivala, koncerata, ali su i jedan od pionira digitalnog marketinga u Hrvatskoj.

Digitalnu izvrsnost ova kompanija pokazala je i uvođenjem elektroničkih računa i drugih digitalnih knjigovodstvenih isprava u poslovanje.

Digitalna transformacija

Digitalnu transformaciju poslovanja započeli su još 2019. godine kada su krenuli s razmjenom eRačuna iz računovodstvenog programa koji koriste. Ubrzo je jedan digitalizirani proces zamijenio drugi pa je eOpomena zamijenila papirnate opomene, a umjesto da gube dane čekajući potpise na odobrenjima, uveli su eOdobrenje.

Naime, MPG je uvijek bio korak ispred. Na tržištu su poznati kao oni koji prepoznaju važne trendove u gospodarstvu kako osigurali pozitivne i mjerljive rezultate u svom poslovanju.

Ulaganje u tehnologiju

Njihov rast i razvoj temelji se na dobro planiranim ulaganjima u tehnologiju zbog kojih ne samo da su si osigurali relevantnost i konkurentnost na tržištu, nego sve promjene koje se događaju dočekuju i više nego spremni.

U prilog tomu govori i činjenica da su pandemijsku 2022. godinu završili s rekordnim poslovnim rezultatima, ali i da su zbog svoje digitalne izvrsnosti i društveno odgovornog poslovanja postali nositeljima važnog ekološkog priznanja Zeleni certifikat.

Podsjetimo, Zeleni certifikat je projekt koji je 2021. godine pokrenula tvrtka Elektronički računi kako bi se odalo priznanje organizacijama koje su, uz digitalnu izvrsnost, pokazale i visoku razinu društveno odgovornog poslovanja te koje ulažu u edukacije i potiču izvrsnost svojih zaposlenika.

Zajedničke vrijednosti

Uprava društva često ističe kako MPG sav svoj uspjeh duguje timu visoko motiviranih i profesionalnih pojedinaca koji uvijek nastoje premašiti sva očekivanja.

Štoviše, čak i u trenucima kada su mnogi smatrali da su neke ideje MPG-a neizvedive, kreativni i predani zaposlenici omogućili su da se ostvare, radeći svoj posao s velikom vjerom i strasti. U proteklih 25 godina govorimo o tisućama mladih koji su svoje ideje utkali u uspjeh ove kompanije.

Osim vjere u ideje, MPG tim dijeli i zajedničke zelene vrijednosti. U uredu se jako pazi na to da se sav otpad reciklira, a uz to su i veliki zagovaratelji bespapirnog poslovanja, kao i njihov informacijski posrednik servis mojeRačun.

Aktivnim promoviranjem bespapirnog poslovanja i važnosti digitalne transformacije, MPG je ponovno pokazao kako je uvijek ispred vremena te da je progresivno djelovanje i predviđanje trendova oduvijek njihova misao vodilja zbog čega i jesu na vrhu već četvrt stoljeća.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine tvrtka Elektronički računi promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a projekt Zeleni certifikat projekt nastao je u suradnji s partnerima i korisnicima kako bi se promovirale ekološki osviještene i društveno odgovorne kompanije u Hrvatskoj.

Nositelji ekološkog priznanja Zeleni certifikat mogu biti poslovni subjekti koji su se uspješno digitalizirali, a svojim društveno odgovornim radom poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu u cjelini.

Premium zeleni certifikat

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuju većim tvrtkama koje uz digitalizaciju trebaju zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorija: zaposlenici, zajednica i okoliš.

Osim ranije navedenih uvjeta, za nositelje Premium zelenog certifikata podrazumijeva se i višegodišnja razmjena eRačuna i aktivna primjena komplementarnih digitalnih usluga.

Za koji certifikat konkurira vaša tvrtka doznajte na stranici Zeleni certifikat.