Mozaik knjiga ostvarila Zeleni certifikat za digitalnu izvrsnost

Zbog dokazane digitalne izvrsnosti i društveno odgovornog poslovanja, Mozaik knjiga postala je nositelj priznanja Zeleni certifikat koji se od 2021. godine dodjeljuje subjektima koji su pokazali iznimne rezultate u zelenoj tranziciji.

U današnjem globalnom društvu, digitalna transformacija je postala neizbježna stvarnost. Kompanije koje uspješno implementiraju digitalne tehnologije i promoviraju društveno odgovorno poslovanje postaju lideri u svojim industrijama.

Mozaik knjiga, renomirana izdavačka kuća, predstavlja odličan primjer tvrtke koja kombinira digitalnu izvrsnost i društvenu odgovornost.

Ovaj izdavač nije samo poznat po svojim književnim izdanjima, već i po svojoj duboko ukorijenjenoj društveno odgovornoj praksi. Ova kompanija je više od izdavačke kuće; ona je simbol promocije kulture i obrazovanja, kao i borbe za očuvanje okoliša i poboljšanje života zajednice.

Jedan od ključnih aspekata društveno odgovornog poslovanja Mozaik knjiga je njihova predanost obogaćivanju školskih knjižnica, vrtića, škola i bolničkih odjela koji se suočavaju s ograničenim sredstvima i oskudnom književnom građom.

Ova kompanija donira raznolike knjige, uključujući dječje, beletrističke i priručničke naslove. Njihova misija je osigurati pristup kvalitetnim obrazovnim materijalima svim slojevima društva i potaknuti ljubav prema čitanju u mlađim generacijama.

Nadalje, podržavaju različite udruge koje se bave društveno osjetljivim temama, uključujući borbu protiv karcinoma, skrb o napuštenoj djeci i pomoć zlostavljanim ženama. Njihova filantropska aktivnost ima širok društveni utjecaj, pomažući onima kojima je to najpotrebnije.

Mozaik knjiga ulaže u zaposlenike

Osim donacija i filantropije, tvrtka ulaže u edukaciju svojih zaposlenika. Razumijevanje da su zaposlenici ključ za uspjeh, tvrtka pokazuje i kroz aktivnu potporu obrazovanja i profesionalnog razvoja svojih zaposlenika. Ovaj pristup ne samo da gradi kompetentne i zadovoljne zaposlenike, već i potiče inovaciju i dugoročnu održivost poslovanja.

Digitalna izvrsnost igra ključnu ulogu u svim aspektima poslovanja Mozaik knjige. Ovdje se digitalna tehnologija koristi kako bi se unaprijedili proizvodni procesi. Na primjer, lekture i korektura sada se unose digitalno, umjesto tradicionalno na papiru, što smanjuje potrošnju resursa i olakšava praćenje promjena. Ova tehnološka optimizacija nije samo ekološki prihvatljiva, već i efikasnija i brža.

Posebno vrijedno istaknuti je njihovo izdanje knjiga koja promiču svijest o ekologiji i očuvanju okoliša, poput “Dobro Susjedstvo,” “Taoci” i “Priroda Hrvatske.” Ovi naslovi inspiriraju čitatelje da razmisle o svojem odnosu prema prirodi i poduzmu korake prema održivijem načinu života. Jedan od najvažnijih izdavača u Hrvatskoj prepoznaje da je ekologija važna tema koja zahtijeva sve veću pažnju i angažman, kako na korporativnoj razini, tako i na individualnoj.

Digitalna transformacija

Kompanija jasno razumije da digitalna transformacija gospodarstva ima dalekosežne ekonomske i ekološke implikacije. Kao što smo već mnogo puta vidjeli, Zemlja ima svoje granice, i brza potrošnja resursa nije održiva. Zbog toga, održivost postaje obaveza za sve nas. Mozaik knjiga prepoznaje ovu obvezu i preuzima odgovornost za stvaranje zelene budućnosti.

Zelena politika tvrtke zahtijeva dugoročni angažman i kontinuirane napore kako bi se postigli ciljevi očuvanja okoliša. Važno je da tvrtke budu dosljedne u svojim naporima i aktivno surađuju s raznim dionicima kako bi ostvarile pozitivan utjecaj na okoliš.

Dobar primjer za to je primjena eRačuna u poslovanju, što je ova izdavačka kuća započela još 2019. godine putem servisa mojeRačun tvrtke Elektronički računi.

Zbog dokazane digitalne izvrsnosti i društveno odgovornog poslovanja, Mozaik knjiga postala je nositelj priznanja Zeleni certifikat koji se od 2021. godine dodjeljuje tvrtkama i organizacijama koje su pokazale iznimne rezultate u zelenom poslovanju.

Zeleni certifikat označava njihovu predanost ekološkoj odgovornosti i bespapirnom poslovanju. Naime, svi sudionici projekta Zeleni certifikat dijele dugoročni cilj poticanja i podrške drugim poslovnim subjektima da usvoje ekološki prihvatljive prakse i kontinuirano poboljšavaju kvalitetu života u svojim zajednicama.

S obzirom na sve navedeno, Mozaik knjiga je izvanredan primjer tvrtke koja uspješno kombinira digitalnu izvrsnost i društvenu odgovornost.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine tvrtka Elektronički računi promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a projekt Zeleni certifikat projekt nastao je u suradnji s partnerima i korisnicima kako bi se promovirale ekološki osviještene i društveno odgovorne kompanije u Hrvatskoj.

Nositelji ekološkog priznanja Zeleni certifikat mogu biti poslovni subjekti koji su se uspješno digitalizirali, a svojim društveno odgovornim radom poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu u cjelini.

Premium zeleni certifikat

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuju većim tvrtkama koje uz digitalizaciju trebaju zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorija: zaposlenici, zajednica i okoliš.

Osim ranije navedenih uvjeta, za nositelje Premium zelenog certifikata podrazumijeva se i višegodišnja razmjena eRačuna i aktivna primjena komplementarnih digitalnih usluga.

Za koji certifikat konkurira vaša tvrtka doznajte na stranici Zeleni certifikat.