Poslovanje po ekološkim standardima Korozija-Zagreb potvrdila je i Zelenim certifikatom

Poslovanje po ekološkim standardima Korozija-Zagreb potvrdila je i Zelenim certifikatom

Kad se nezgode događaju, tvrtka Korozija-Zagreb uvijek ima rješenje. Možda neki još ne znaju, riječ je o ekološki prihvatljivim rješenjima u otklanjanju, zaštiti i prevenciji od korozije na jednostavan način.

Ova je tvrtka odobrena za HRN EN ISO 9001:2015 certifikat za distribuciju proizvoda za zaštitu od korozije, apsorpciju razlivenih tekućina, inženjering, nadzor i konzalting. No, osim certifikata za sustave upravljanja kvalitetom, nositelj je i ekološkog priznanja Zeleni certifikat.

Podsjetimo, riječ je o priznanju koje dodjeljuje tvrtka Elektronički računi onim poslovnim subjektima koji su pokazali digitalnu izvrsnost i visoku razinu društveno odgovornog poslovanja te koji ulažu u u edukacije i potiču izvrsnost svojih zaposlenika.

Važnost digitalne transformacije, tvrtka Korozija-Zagreb prepoznala je još 2018. godine kada je u poslovanje uvela razmjenu elektroničkih računa i digitalnu pohranu dokumenata kroz eArhiv.

„Od samog osnutka tvrtke ulažemo u digitalizaciju kompletnog sustava, a posljedično tome smo i među prvima smo uveli aktivnu razmjenu eRačuna. Zeleno poslovanje je zapravo temelj našeg poslovanja jer se bavimo zaštitom okoliša od utjecaja industrije u smislu osiguranja poslovnih i skladišnih prostora od opasnih tekućina, sanacijom prolijevanja na vodenim površinama i sličnim poslovima“, ističu iz tvrtke Korozija-Zagreb.

Oprema za brzu i sigurnu intervenciju

U širokoj ponudi različitih proizvoda, u prodaji imaju proizvode za apsorpciju razlivenih tekućina kao što su naftni derivati, sirova nafta, boje, razne vrste agresivnih kemikalija na tlu, rijekama, jezerima i moru, proizvoda za zaštitu tereta od vlage prilikom transporta te proizvoda Cortec  za zaštitu od korozije.

Korozija-Zagreb  prvi je izbor kada vam je potrebna oprema za brzu i sigurnu intervenciju kod akcidenata jer njihovi kompleti za te neželjene situacije sadrže razne upijače/brisače, jastučiće i „čarape“ za apsorpciju ulja, industrijskih tekućina na bazi vode i ulja, te kemikalija i ostalih opasnih tekućina.

Zaštita voda, bilo da je riječ o moru, rijekama ili jezerima još je jednostavnija i sigurnija zahvaljujući branama za zadržavanje onečišćenja i daljnjeg širenja prolivene tekućine koje Korozija-Zagreb također ima u svojoj ponudi.

„U našoj ponudi dostupni su i proizvodi za zdravstvo i laboratorije, odnosno različite istraživačke centre i prostorije koje iziskuju besprijekornu čistoću. Riječ je o različitim apsorberima, neutralizatorima i atmosferskim komorama iz naše ponude“, ističu iz tvrtke.

Održivo poslovanje tvrtke Korozija-Zagreb

Osim ulaganja u najviše sigurnosne standarde i kvalitetne, ekološke proizvode, tvrtka Korozija-Zagreb aktivno ulaže i u zajednicu. Između ostaloga sponzoriraju kulturne i sportske manifestacije, ali i različite klubove te udruženja. Ono što posebno ističu je i ulaganje i slobodno vrijeme, odnosno privatni život zaposlenika.

Sve su to važni uvjeti za dobivanje važnog ekološkog priznanja Zeleni certifikat najvećeg privatnog informacijskog posrednika za razmjenu elektroničkih dokumenata.

Kako je već rečeno, odgovornost prema okolišu tvrtka je pokazala digitalizacijom radnih procesa, usvojivši eRačun i davno prije nego je postao zakonska obveza za javne i sektorske naručitelje.

„Otpočetka nam je ideja digitalizacije kroz eRačun bila sjajna jer se vrijednost digitalne transformacije očituje u jednostavnosti razmjene dokumenata i činjenici da uvijek jedan digitalizirani proces stvara preduvjet za sljedeći. Smanjili smo upotrebu papira jer više nemamo potrebu za printanjem. Štedimo vrijeme na slanju, zaprimanju i obradu dokumenata. A u konačnici se sve to pozitivno odrazilo i na naše financije“, zaključili su nositelji Zelenog certifikata, tvrtka Korozija-Zagreb.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.

Tvrtkama koje su, uz digitalnu izvrsnost, pokazale i visoku razinu društveno odgovornog poslovanja te koje ulažu u edukacije i potiču izvrsnost svojih zaposlenika, dodijeljeni su Premium zeleni certifikati.

Do sada je dodijeljeno više od 250 Zelenih certifikata i Premium zelenih certifikata, a projekt se nastavlja i dalje s ciljem da se sve tvrtke u Hrvatskoj okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života i pozitivno utječu na okoliš i zajednicu, kao što to čini tvrtka Korozija-Zagreb.