Digitalna rješenja povećavaju točnost i efikasnost u radu

Digitalna rješenja povećavaju točnost i efikasnost u radu

Pametna rješenja za vaše izazove moto je pod kojim već više desetljeća djeluje tvrtka Urar, nositelj priznanja Zeleni certifikat.

Digitalna rješenja koja razvija, ali i koristi Urar d.o.o. pokazatelj su digitalne izvrsnosti i visokog standarda društveno odgovornog poslovanja, što je sada potvrđeno i vrijednim ekološkim priznanjem.

Zeleni certifikat je projekt koji je, u suradnji s partnerima i korisnicima, 2021. godine pokrenula tvrtka Elektronički računi kako bi se odalo priznanje organizacijama poput Urara koje gospodarstvo okreću prema zelenoj tranziciji, a klijente educiraju da budu odgovorni prema zaposlenicima i društvu u cjelini.

„Više od 30 godina uspješno poslujemo na domaćem tržištu, suočavajući se s različitim izazovima koje imaju operateri velikih voznih parkova, vozači i vlasnici manjih prijevozničkih tvrtki. Naša pametna rješenja dizajnirana su kako bi olakšala poslovanje i omogućila da se zaposlenici usredotoče na ono što je primarna djelatnost njihovog poslovanja“, istaknuo je Robert Štefanac, direktor tvrtke Urar.

Pametni tahografi druge generacije samo su jedan od razloga zašto prijevoznici biraju Urar jer, osim što prijevozničkim tvrtkama pružaju najnoviju tehnologiju, pružaju im i stalnu podršku kroz pojednostavljenje procesa vođenja poslovanja.

Za tvrtke kojima prijevoz nije osnovna djelatnost, Urar pruža usluge vođenja evidencije radnog vremena i osigurava da svi procesi budu usklađeni sa zakonskim propisima koristeći najbolja digitalna rješenja.

Obavezan pametni tahograf

Da je inovator i nositelj digitalnih promjena na tržištu, Urar ne pokazuje isključivo najnovijim tehnološkim rješenjima koje može ponuditi u branši, nego i trajnim ulaganjem u znanje svojih zaposlenika i korisnika.

Primjerice, od 19. kolovoza 2024. godine svi kamioni koji se koriste u međunarodnom prometu moraju imati nove tahografe druge verzije, a od 1. siječnja 2025. godine svi analogni i digitalni tahografi koji su proizvedeni prije lipnja 2019. godine morat će se zamijeniti za nove pametne tahografe prve ili druge verzije.

O tome je Urar izvijestio još u siječnju na svojim mrežnim stranicama kako bi educirali svoje postojeće, ali i buduće klijente da se na vrijeme pripreme na izmjene.

Edukaciju korisnika u ovoj tvrtki smatraju svojom odgovornošću i na tome predano rade desetljećima.

„Proces uvođenja digitalnih rješenja je trajao i još traje jer smo ih uvodili postepeno. Uložili smo značajne napore u edukaciju naših korisnika o prednostima digitalizacije. Organizirali smo radionice, seminare i individualne treninge kako bismo im pomogli da bolje razumiju i iskoriste digitalne alate koje nudimo. Slušali smo povratne informacije korisnika i prilagodili naše usluge kako bismo osigurali glatku tranziciju s tradicionalnih na digitalne metode“, pojašnjava Štefanac.

Dostupna korisnička podrška

Urar je osigurao da njihova podrška korisnicima bude lokalna i lako dostupna jer su zaposlenici tvrtke uvijek na raspolaganju kako bi odgovorili na sva pitanja i pružili pomoć.

„Zbog takvog pristupa su korisnici stekli povjerenje u nas i shvatili da u procesu digitalizacije nisu sami. I danas konstantno radimo na poboljšanju naših proizvoda i usluga te uvođenju novih funkcionalnosti i tehnologija koje olakšavaju svakodnevni rad naših korisnika. Naša posvećenost inovacijama osigurava da naši korisnici uvijek imaju pristup najnovijim i najefikasnijim digitalnim alatima“, rekao je Štefanac.

Digitalna rješenja u administraciji

Kao što pružaju vrhunsku korisničku podršku, tako je očekuju i od svojih partnera pa su za informacijskog posrednika izabrali tvrtku Elektronički računi s kojom su, kako kaže Štefanac, vrlo zadovoljni.

„Servis mojeRačun koristimo otkako je uvedena obveza slanja e-računa i od tada imamo samo pozitivna iskustva jer nam značajno pomaže i ubrzava proces slanja i zaprimanja računa. Prije korištenja usluge mojeRačun, taj dio administracije bio je sporiji i zahtijevao je korištenje resursa poput papira, kuverti i fizičkog slanja računa na adresu“, pojašnjava direktor tvrtke Urar.

Najveća prednost digitalnih rješenja kao što je eRačun, smatra Štefanac, je u potpunoj automatizaciji koja zaposlenicima pruža veće zadovoljstvo u provođenju radnih procesa. 

„Posebno bih izdvojio usluge automatskog slanja i zaprimanja e-računa te digitalnog arhiviranja. Ove usluge su unaprijedile naš proces fakturiranja, smanjile mogućnost pogrešaka i omogućile brže upravljanje financijskim tokovima. Digitalizacijom kroz mojeRačun, oslobodili smo ljudske resurse koji su sada usmjereni na produktivnije zadatke, čime smo postigli veću točnost i efikasnost u radu“, smatra Robert Štefanac.

Bolja učinkovitost uz mojBI

Kako jedan digitalizirani proces u pravilu stvara preduvjet i za drugi, tako je i Urar proces razmjene e-računa nadogradio business intelligence uslugom mojBI i nastavio pozitivnu praksu uvođenja digitalnih rješenja u poslovanje.

„Digitalno rješenje mojBI počeli smo koristiti nešto kasnije, no vrlo smo zadovoljni njome. Iako su naši klijenti većinom stalni i imamo povjerenje u njih, usluga mojBI omogućuje nam dublji uvid u financijske i operativne podatke u stvarnom vremenu. Ova mogućnost analize podataka pomaže nam u donošenju informiranih odluka i optimizaciji poslovnih procesa, što rezultira boljim upravljanjem i većom učinkovitosti“, objasnio je Štefanac.

Edukacija o digitalizaciji

Aktivno korištenje digitalnih usluga, ali i konstantno ulaganje vlastitog vremena i kompetencija kako bi educirali svoje kupce i partnere o digitalnim rješenjima i društveno odgovornom poslovanju, promovirali su tvrtku Urar u nositelja ekološkog priznanja Zeleni certifikat.

„Njegujemo bliske odnose s našim korisnicima, informirajući ih putem različitih kanala. Pisanje blogova na našoj mrežnoj stranici je pritom iznimno važno jer nam omogućava da detaljno objasnimo novitete u branši, pružimo korisne savjete i podijelimo iskustva. Kroz edukativni sadržaj na našem blogu pomažemo korisnicima da bolje razumiju prednosti i praktične primjene novih tehnologija, što ubrzava njihovu integraciju u svakodnevne poslovne procese“, zaključio je Robert Štefanac, direktor tvrtke Urar.