Tvrtki Peran d.o.o. dodijeljen Zeleni certifikat za provedbu zelene politike u poslovanju

Zeleni certifikat tvrtki Peran za provedbu zelene politike u poslovanju

Zbog digitalne izvrsnosti i društveno odgovornog poslovanja, poduzeće Peran d.o.o. je nositelj vrijednog ekološkog priznanja Zeleni certifikat.

Racionalno korištenje resursa, recikliranje uredskog materijala i opreme za rad uobičajena je praksa u tvrtki Peran. Ovo poduzeće osnovano je još 1997. godine, a posljednjih deset godina izrasli su u tehnološkog predvodnika za projektiranje, dobavu, instaliranje i puštanje u rad sustava tehničke zaštite, EAS sustava za zaštitu artikala od krađa u prodavaonicama i sustava vatrodojave.

Na tržištu je tvrtka Peran sinonim za kvalitetu proizvoda i usluga, kadrovsku ekipiranost i snažan inženjersko projektantski tim te vlastitu izvođačko-servisnu podršku za visokoprofesionalne sustave tehničke zaštite, no ujedno je i jedan od snažnih inicijatora zelene tranzicije u poslovanju.

Još su 2018. godine započeli digitalnu transformaciju, isprva kroz razmjenu eRačuna i elektronički arhiv, a danas digitalnu transformaciju vide kao važan segment jačanja gospodarstva.

Zbog digitalne izvrsnosti i društveno odgovornog poslovanja, tvrtka Peran nositelj je Zelenog certifikata, vrijednog ekološkog priznanja koji od 2021. godine dodjeljuje najveći privatni informacijski posrednik, tvrtka Elektronički računi.

Pozitivan utjecaj na okoliš

Svaki od subjekata koji je ponosni nositelj Zelenog certifikata za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje, potaknuo je desetine drugih da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem i oni poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice.

Priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat pokazatelj su da se briga o okolišu i zajednici u cjelini može voditi u svim segmentima poslovanja.

Za nositelje ovih certifikata može se jamčiti da su izvrsno savladali digitalnu ovjeru i pohranu elektroničkih dokumenata, a ovim priznanjem su pokazali da su važni dionici zelene tranzicije.

Jedan od načina na koji smanjujemo ekološki otisak je upravo kroz digitalizaciju jer time ne samo da se štedi papir i manje zagađuje okoliš, nego tvrtke svojim zaposlenicima pružaju više raspoloživog vremena za kvalitetno provođenje poslovnih procesa.

Tvrtka Peran ulaže u zaposlenike

U tvrtki Peran iznimno ulažu u vlastite zaposlenike. Danas ih broje nešto više od 35, a mahom je riječ o vrhunskim stručnjacima; magistrima znanosti, inženjerima, tehničarima i vrijednom administrativnom osoblju koji svoje znanje i iskustvo ugrađuju u njihove vrhunske proizvode.

Da je riječ o timu koji aktivno provodi politiku tvrtke, najbolje govore neke od praksi koje su u ovom poduzeću standard.

Racionalno koriste energetske resurse, a posebice vode računa o tome da u prostorijama svjetla ne gore nepotrebno, da se gasi grijanje i hlađenje kada nitko nije prisutan, a u vozni park uvode hibridna i električna vozila.

Važnost zelene politike u poslovanju vidljiva je i iz obaveznih edukacija koje zaposlenici prolaze, a koje se tiču recikliranja i odvajanja otpada.

Osim o zaposlenicima u tvrtki Peran iznimno brinu i o zajednici u cjelini pa tako rado podupiru sportske klubove i manifestacije te doniraju u humanitarne svrhe.

Najbolji partneri

Tvrtka Peran u Hrvatskoj je poznata kao jedan od zastupnika najvećih svjetskih kompanija iz područja detekcije i dojave požara (vatrodojave), metal detekcije za otkrivanje oružja, prijenosa novca i vrijednosnica u okviru istog objekta zračnom poštom, EAS sustava za zaštitu artikala od krađa u prodavaonicama, razglasnih sustava i drugih sustava tehničke zaštite.

Među tim kompanijama su SIEMENS, SCHRACK SECONET, SENSORMATIC by Johnson Controls, GARRETT METAL DETECTORS, InVue, KANTECH, SATEL, Hikvision, Dahua  i drugi, što pokazuje kako je riječ o tvrtki koja bira najbolje dobavljače i partnere za svoje korisnike.

Tvrtka PERAN d.o.o. nositelj je ISO certifikata 9001, 14001, 27001.

Za razmjenu eRačuna i drugih digitalnih dokumenata te elektroničku arhivu izabrali su tvrtku Elektronički računi kao pouzdanog partnera koji promiče brigu o okolišu i zajednici u svim segmentima poslovanja.

Zajedničke vrijednosti koje ove dvije tvrtke imaju su racionalizacija poslovanja, smanjenje troškova, povećanje efikasnosti i pojednostavljenje poslovnih procesa. Kao prednost mojeRačun usluga ističu jednostavnost, brzinu i točnog dostave dokumenata, uz minimalan negativan utjecaj na okoliš.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.

U projektu Zeleni certifikat mogu sudjelovati poslovni subjekti koji su se uspješno digitalizirali, a svojim društveno odgovornim radom poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu u cjelini.