Vodovod grada Vukovara drugu godinu zaredom nositelj Premium zelenog certifikata

Vodovod grada vukovara

Vodovodu grada Vukovara d.o.o. drugu godinu zaredom dodijeljeno priznanje za ekološku osviještenost i društveno odgovorno poslovanje

Vodovod grada Vukovara d.o.o. je bio jedan od prvih nositelja zelenog certifikata u 2021. godini – priznanja za digitalnu i društvenu izvrsnost.

U 2022. godini Vodovod grada Vukovara d.o.o. je nositelj Premium zelenog certifikata. Riječ je o priznanju koje dodjeljuje servis mojeRačun u svrhu promoviranja društveno odgovornog poslovanja i ekološke osviještenosti. Premium zeleni certifikat predstavlja krunu aktivnosti koje ovaj informacijski posrednik provodi s ciljem popularizacije bespapirnog poslovanja i poticanja zaštite prirode kao dio poslovnog identiteta među zaposlenicima, partnerima i korisnicima. Dodjelom Premium zelenog certifikata želi se istaknuti sve one tvrtke i institucije koje su prepoznale važnost digitaliziranih procesa za zeleno gospodarstvo te potaknuti one koje to još nisu.

U 2022. godini Vodovod grada Vukovara d.o.o. razmijenio je 16.951 eRačun što čini 84 755 ušteđenih papira uzimajući u obzir samo račune koji čine jedan dio poslovanja. Projektom digitalizacije Vodovod grada Vukovara d.o.o. je dodatno uz račune obuhvatio gotovo sve procese u društvu od knjiga ulazne i izlazne pošte, odnosno ulaznih i izlaznih dopisa, izvještaja, postupka naručivanja materijala, usluga i radova do redovne komunikacije s drugim državnim tijelima koje imaju mogućnosti istoga.

Projektom digitalizacije društva Vodovod grada Vukovara d.o.o. je znatno smanjio „papirnato“ poslovanje te je time utjecao na ubrzanje poslovnih procesa i smanjenje potrošnje uredskog papira, a samim time i očuvanje okoliša.

U cilju zaštite voda i zaštite okoliša Vodovod grada Vukovara d.o.o. i dalje će pokušavati ovakvim i sličnim projektima utjecati prvenstveno na kvalitetu vodnih usluga, odnosno isporučene vode svim korisnicima i podizati svijest o važnosti i potrebi zajedničke brige o vodi i okolišu kako bi i sve buduće generacije uživale benefit zdravog života i čistog okoliša.