Span već 30 godina stvara digitalnu budućnost i brine o okolišu

Span već 30 godina stvara digitalnu budućnost i brine o okolišu

U 30 godina djelovanja na tržištu, Span je od integratora sistemskih sustava izrastao u pružatelja IT usluga i rješenja sa širokom ponudom u područjima clouda, sigurnosti i podrške za korisnike širom svijeta. Riječ je o društvu koja stvara digitalnu budućnost; svojim inovacijama zauvijek su promijenili način na koji poslujemo – nabolje.

Zato su danas jedan od nositelja priznanja Zeleni certifikat, kojim se promoviraju tvrtke i organizacije koje su potaknule ili same pokazale digitalnu izvrsnost, potiču bespapirno poslovanje i pokazuju značajan stupanj društvene odgovornosti.

Span zapošljava više od 800 stručnjaka programera, arhitekata IT rješenja, savjetnika, stručnjaka za IT podršku, poslovnih analitičara i istraživača, od kojih je više od polovice steklo profesionalne certifikate, što pokazuje visoku razinu ulaganja u zaposlenike.

Cjelovito rješenje za eRačune

Od 2016. godine započinju proces digitalizacije vlastitog poslovanja, integracijom mojeRačun usluga u interni ERP.  Do uspješne suradnje je došlo, kako kažu iz Spana, jer je tvrtka Elektronički računi bila prva na tržištu s cjelovitim i jednostavnim rješenjem razmjene elektroničkih računa, što je olakšalo njihovo svakodnevno poslovanje.

Tehnologija danas igra presudnu ulogu u gospodarskom rastu, ali i osiguravanju jednakosti, uključenosti, odgovornosti i učinkovitosti svih društvenih aktera, smatraju u Spanu. Ona je ključ mogućnosti za inovacije koje su potrebne da bismo mogli osigurati održivi razvoj zajednica i očuvanje klime. Budućnost čovječanstva je digitalna pa tako i razvoj tehnologija mora podupirati i poticati održivi razvoj društva.

„U Spanu ozbiljno shvaćamo svoju ulogu u tome, stoga nam je drago da imamo prilike surađivati i koristiti mojeRačun usluge koje nam na tom putu pomažu“, ističu iz društva.

Zeleni certifikat i ISO certifikati

Span ulaže značajna sredstva i napore u različite ekološke inicijative, svjesni da samo zelen, energetski učinkovit Span koji štiti okoliš može biti Span sadašnjosti – i budućnosti. Bez obzira je li riječ o optimizaciji softvera ili racionalnoj upotrebi materijala, Spanovci izazovima pristupaju sa znatiželjom i tražeći najbolja dostupna rješenja“.

„Prvi korak ka uspješnom rješavanju svakog problema je razumijevanje njegova opsega i zato smo odlučili uvesti sustave za praćenje i upravljanje utjecajima naših proizvoda, usluga i aktivnosti na okoliš. Sustavno radimo na povećanju svijesti zaposlenika o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti kroz brojne inicijative. Tako smo 2021. postavili sustave upravljanja okolišem i energijom certificirane prema ISO standardima 14001 i 50001“, kažu iz Spana.

Briga o zajednici u cjelini

Društvo iznimno ulaže i u zajednicu; vidljivo je to iz projekata koje proteklih godina provode s brojnim partnerima i u koje uključuju i zaposlenike.

„Jedan od posljednjih projekata proveden je sa Socijalnom zadrugom Humana Nova iz Čakovca gdje smo kroz inicijativu Krpe na hrpe organizirali akciju sakupljanja tekstilnog otpada. Postavili smo kontejnere za tekstil ispred Spana i proveli niz aktivnosti za podizanje svijesti i edukacije Spanovaca o problemu zagađenja okoliša od strane tekstilne industrije. Također, podupiremo rad Projekta O2 koji se bavi pošumljavanjem teško pristupačnih područja diljem Hrvatske pomoću dronova“.

Zeleni certifikat čuva šume

Osim što se bave pošumljavanjem, Spanovci su kao dobitnik Zelenog certifikata i sačuvali šume od sječe. Naime, posredništvom Elektroničkih računa razmijenjeno je više od 200 milijuna digitalnih dokumenata, zbog čega je od sječe sačuvano više od 12.000 stabala.

Kompanije poput Spana, nositelji Zelenog i Premium Zelenog certifikata, pokazatelj su da se briga o okolišu može voditi u svim segmentima poslovanja.

Projekt Zeleni certifikat

Zeleni certifikat na jedinstven način spaja digitalizaciju s društveno odgovornim poslovanjem. Pokazatelj je da je briga o okolišu zajednička odgovornost te da su ulaganje u zaposlenike i odgovornost prema zajednici rješenje za zelenu budućnost koju možemo zajednički graditi.

U projektu mogu sudjelovati tvrtke koje su se uspješno digitalizirale, a svojim društveno odgovornim radom poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu u cjelini.

Premium zeleni certifikat

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuju tvrtkama koje uz digitalizaciju trebaju zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorija društveno odgovornog poslovanja.

Uz to, podrazumijeva se i kako tvrtke u Premium varijanti prakticiraju višegodišnju razmjenu eRačuna te aktivnu primjenu komplementarnih digitalnih usluga. Za koji certifikat konkurira vaša tvrtka doznajte OVDJE.