Prijevremena naplata računa u građevinarstvu uvelike olakšava posao

Prijevremena naplata računa u građevinarstvu uvelike olakšava posao

Ako poduzetnicima treba prijevremena naplata računa uz smanjenje rizika, onda je PlatiMe idealno rješenje za njih, smatraju u tvrtki Hidroelektra-Čikara.

Misija, vizija, realizacija slogan je neodvojivo vezan uz poslovanje tvrtke Hidroelektra-Čikara koja se, od svoga osnutka 2015. godine, prometnula u jednu od najuspješnijih domaćih tvrtki koja posluje s brojnim partnerima u Hrvatskoj i inozemstvu na građevinskim, instalaterskim, strojobravarskim i drugim obrtničkim poslovima.

Danas zapošljava više od 35 djelatnika u stalnom radnom odnosu, ali i konstantno privlači sezonske djelatnosti prema potrebama poslovanja.

Koliko im je važno zadovoljstvo radnika i klijenata, vidljivo je i iz njihova mota u kojemu stoji da žele biti kompanija koja svakom korisniku pruža vrhunsku uslugu, odnosno društveno odgovorna kompanija, pouzdan  partner i zaposlenima.

U ostvarenju toga cilja, oslanjaju se i na uslugu PlatiMe, prve hrvatske platforme za otkup nedospjelih eRačuna, koju su prepoznali kao važnog saveznika u jačanju likvidnosti.

„S obzirom na to da je Hidroelektra-Čikara d.o.o. građevinska tvrtka, uvelike nam znači mogućnost prijevremene naplate na PlatiMe, a istovremeno i smanjenje rizika naplate određenih kupaca. Digitalizacija također olakšava sami proces naplate – sve se odvija brzo i bez čekanja“, istaknuo je Mihajlo Čikara, direktor tvrtke.

Projekti od društvene važnosti

Ova je kompanija radila na brojnim projektima od društvene važnosti; građevinsko obrtnički radovi na zgradi Doma zdravlja Sisak, sanaciji pristupnog mosta, ograde i stepenica Autobusnog kolodvora Zagreb, potom sanaciji Osnovne škole Matka Laginje i mnogim drugima.

Uspjeh, kako kaže direktor Čikara, zahvaljuju timskom radu i konstantnom usavršavanju i unaprjeđenju poslovanja, kako u strukovnom dijelu, tako i u administraciji i financijskom aspektu poslovanja. Timski rad vidljiv je i iz uvažavanja prijedloga zaposlenika o unaprijeđenu radnih procesa, povećanju efikasnosti i bržoj naplati potraživanja.

„Prvi put smo za PlatiMe čuli koristeći mojeRačun, a da bi nam značajno koristio u poslu, prepoznali smo već na sastanku s djelatnicom PlatiMe pa smo se odlučili na registraciju na platformi. Tijekom registracije, ali i na početku korištenja usluge, imali smo potporu korisničke službe“, pojasnila je Ivona Križanec iz tvrtke Hidroelektra-Čikara.

Prijevremena naplata

Podsjetimo, na Platime se otkupljuju isključivo nedospjeli računi, primjerice potraživanja tvrtki koje ne žele ili ne mogu čekati 30 ili 60 dana kako bi naplatile posao. Platforma je prvo mjesto gdje poduzetnici traže kapital, bilo da imaju potrebu za brzim pronalaskom likvidnosti ili je s druge strane imaju višak pa je žele, kroz ovakav vid investicije, plasirati u gospodarstvo.

Iako se o platformi prvotno govorilo kao o mjestu gdje se susreću ponuda i potražnja za kapitalom, odnosno mjesto gdje će pošiljatelji eRačuna pronaći svoga otkupitelja, PlatiMe se pokazao kao idealno rješenje za dobavljače, primatelje eRačuna, koji su prepoznali prednost prvokupa da bi, kroz diskont, zaradili na vlastitom višku likvidnosti.

Platforma je direktno povezana na mojeRačun, najvećeg informacijskog posrednika na tržištu, pa se računi mogu izložiti odmah prilikom izrade ili naknadno, nakon što je eRačun poslan primatelju.

„Naše prvo iskustvo s izlaganjem eRačuna na PlatiMe je bilo jako pozitivno. Proces kupoprodaje prvog računa, odnosno realizacija kupoprodaje se odvila vrlo brzo, u svega nekoliko dana. Cijelo vrijeme smo imali potporu naše referentice i korisničke službe, a sam proces uopće ne iziskuje previše vremena“, ističu iz tvrtke  Hidroelektra-Čikara.

PlatiMe jamči sigurnost

Ugovori se na PlatiMe potpisuju isključivo elektroničkim potpisom, što iz ove kompanije pozdravljaju kao važan element sigurnosti. Prednost ipak daju glavnoj odlici PlatiMe, a to je da korisnicima pomaže bržem i lakšem dolasku do friškog kapitala za jačanje likvidnosti i daljnje ulaganje u poslovanje.

Naime, platforma omogućuju izravno financiranje između pojedinaca, što je prepoznato kao brži i transparentniji postupak dolaska do izvora financiranja. Zato iz tvrtke Hidroelektra-Čikara nemaju dvojbe bi li preporučili uslugu i drugim kompanijama.

„Ako poduzetnici žele relativno brzu naplatu uz smanjenje rizika iste, onda je PlatiMe idealno rješenje za njih“, poručio je Mihajlo Čikara, direktor tvrtke.