Marché restorani nositelj su ekološkog priznanja Zeleni certifikat

Marché restorani nositelj su ekološkog priznanja Zeleni certifikat

U tvrtki Marché restorani digitalna transformacija započela je još 2016. godine kada su prepoznali da eRačun donosi veliku korist u poslovanju, a danas su jedan od vrijednih nositelja eko priznanja Zeleni certifikat koji se dodjeljuje za digitalnu izvrsnost i društvenu odgovornost.

Ubrzanje procesa rada, smanjenje potrošnje papira, smanjenje potrošnje tonera samo su neke od prednosti koje im je, kako kažu, donijela digitalna razmjena računa.

Iako su Marché restorani većini omiljeno mjesto za predah na putovanju, ponajviše zbog ukusnih i svježe pripremljenih jela, mnogi možda ne znaju da  se iza veličanstvenih okusa krije i jedna pozitivna ekološka priča.

Ova kompanija, koja je prisutna u čak sedam zemalja na dva kontinenta, već više od 35 godina njeguje ideju svježe pripreme jela pred očima kupaca, a namirnice koje koriste većinom dolaze s najbližih farmi i poljoprivrednih gospodarstava koji drže do očuvanja veličanstvenosti prirode.

Dragocjeno blago prirode

Iz tvrtke Marché restorani kažu kako se iz tog razloga prema svim namirnicama ponašaju kao da je dragocjeno blago koje treba čuvati i pripremati s neizmjernom ljubavlju.

Kako u proizvodnji hrane biraju isključivo partnere koji su pouzdani i koji dijele istu strast i divljenje prema prirodi koja nas okružuje, tako i u administrativnom poslovanju surađuju s dobavljačima koji dijele jednake vrijednosti.

Za razmjenu eRačuna i drugih digitalnih dokumenata te elektroničku arhivu izabrali su tvrtku Elektronički računi kao pouzdanog partnera koji promiče brigu o okolišu i zajednici u svim segmentima poslovanja.

O tome koliko su ovo važne teme, najbolje govori upravo projekt Zeleni certifikat koji je najveći privatni informacijski posrednik pokrenuo još krajem 2021. godine kako bi se odalo priznanje poslovnim subjektima koji su uspješno implementirali digitalizirane procese.

Zeleni certifikat i vrijednosti

To su privatne i javne tvrtke, obrti, zdravstvene ustanove, organizacije i jedinice lokalne samouprave koje brinu o okolišu i svojim djelovanjem poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.

Svaki od subjekata koji je ponosni nositelj Zelenog certifikata za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje, potaknuo je desetine drugih da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem i oni poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice.

Priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat pokazatelj su da se briga o okolišu i zajednici u cjelini može voditi u svim segmentima poslovanja.

Za nositelje ovih certifikata može se jamčiti da su izvrsno savladali digitalnu ovjeru i pohranu elektroničkih dokumenata, a ovim priznanjem su pokazali da su važni dionici zelene tranzicije.

Jedan od načina na koji smanjujemo ekološki otisak je upravo kroz digitalizaciju jer time ne samo da se štedi papir i manje zagađuje okoliš, nego tvrtke svojim zaposlenicima pružaju više raspoloživog vremena za kvalitetno provođenje poslovnih procesa.

Društveno odgovorni Marché

I u tvrtki Marché restorani smatraju da je brzina i fleksibilnost digitalnog poslovanja kroz eRačun velika prednost, ali da je elektronički račun iznimno važan zbog smanjena potrošnje papira i očuvanja naših šuma.

Društvena odgovornost tvrtke Marché restorani, osim kroz očuvanje okoliša, ističe se i sustavnim ulaganjem u edukaciju zaposlenika i potporu njihovom obrazovanju, ali i sponzoriranjem brojnih sportskih i kulturnih manifestacija.

Jedan od sportskih događaja koji su tijekom godina podupirali je i Ogulin trail koji će se i ove godine održati u rujnu. Ako niste još čuli za najbajkovitiju utrku hrvatske trkačke scene, morate znati da se trči stazama kojima kroče divovi, vještice i vile kroz očaravajuću prirodu ogulinskog kraja koja oduzima dah.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.

U projektu Zeleni certifikat mogu sudjelovati poslovni subjekti koji su se uspješno digitalizirali, a svojim društveno odgovornim radom poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu u cjelini.