Računovodstvena tvrtka Fiducia do kraja 2023. uvodi ured bez papira

Računovodstvena tvrtka Fiducia do kraja 2023. uvodi ured bez papira

Tvrtka Fiducia, nakon više od 30 godina uspješnog poslovanja, najavila je da do kraja 2023. godine uvodi ured bez papira.

Digitaliziranim procesima do zelenije budućnosti, tom je mišlju tvrtka Elektronički računi, vodeći informacijski posrednik za razmjenu elektroničkih dokumenata, zajedno s partnerima i korisnicima, započeo projekt Zeleni certifikat. Riječ je o projektu koji ima za cilj odati priznanje tvrtkama koje su ekološko poslovanje i brigu o zajednici usvojile kao svoj poslovni identitet.

Jedan od najsvjetlijih primjera digitalne izvrsnosti je tvrtka Fiducia, koja se računovodstvenim poslovima bavi već više od tri desetljeća, zbog čega je ponosni nositelj Zelenog certifikata.

Fiducia je povjerenje i lojalnost

Fiducia je latinski naziv za povjerenje, no sami sebe najviše vole opisati pojmom lojalnost. Da za to itekako imaju podlogu, govori podatak da je većina njihovih zaposlenika u tvrtki od samih početaka.

Nositelj su i naprednog MAMFORCE standarda u GROW kategoriji što potvrđuje da su dobrom organizacijom posla i različitim mjerama omogućili usklađivanje privatnog i poslovnog života zaposlenih i osigurali jednake prilike i mogućnosti za sve zaposlene.

Lojalnost se očituje i u više od 30 godina dugom partnerstvu s IT tvrtkom BBM koju koriste u poslovanju i, kako sami kažu, predstavljaju je kao svoju jer je program u potpunosti prilagođen njihovim potrebama, a suradnja je prijateljska i na obostrano zadovoljstvo.

Ured bez papira do 2024.

Kroz BBM programsko rješenje započeli su slanje i primanje eRačuna i pratećih digitalnih dokumenata putem sustava mojeRačun. Naime, BBM je integriran u infrastrukturu mojeRačun mreže i jedno je od prvih rješenja koje je svojim korisnicima omogućilo korištenje fintech usluge ePlati.

S obzirom na široke mogućnosti koje nudi programsko rješenje koje tvrtka Fiducia koristi te da kroz više od 30 godina pravovremeno i brz usvajaju nove digitalne vještine, najavili su da do kraja 2023. godine planiraju postati ured bez papira.

Digitalna transformacija, smatraju, osim što je važna za očuvanje okoliša, važna je i zbog ubrzavanja procesa u knjigovodstvu i računovodstvu, a tu je tvrtka Elektronički računi učinila veliki iskorak omogućivši digitalnu razmjenu dokumenata.

Uštede za zelenu budućnost

Smanjuje se potrošnja papira, registratora, upotreba tonera i ostalog uredskog materijala, a iznimno se štedi vrijeme utrošeno na radne procese. S obzirom na navedeno, u tvrtki Fiducia prepoznali su zajedničke vrijednosti s Elektroničkim računima i pridružili se projektu Zeleni certifikat kao nositelj vrijednog priznanja koji je pokazao digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje.

Svojim djelovanjem žele potaknuti i druge tvrtke da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima da, umjesto papira, biraju bespapirno poslovanje i malim koracima promijene ekološki otisak koji ostavljaju.

„Posljedice“ digitalizacije, kako je navedeno, mogu biti samo pozitivne – uz smanjenje operativnih troškova, postavit će temelje zelenoj budućnosti kojoj težimo.

Projekt Zeleni certifikat

Svaki od subjekata koji je ponosni nositelj Zelenog certifikata za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje, potaknuo je desetine drugih da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem i oni poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice.

Nositelji Premium zelenog certifikata ulažu u edukaciju, potiču izvrsnost, nagrađuju i podupiru privatni život svojih zaposlenika. To su tvrtke i institucije koje ulažu u zaštitu okoliša, educiraju javnost i kontinuirano ulažu u zelenu budućnost.

Za nositelje ovih certifikata, pokretač projekta tvrtka Elektronički računi, ističe da su izvrsno savladali digitalnu ovjeru i pohranu elektroničkih dokumenata, a ovim priznanjem su pokazali da su važni dionici zelene tranzicije.