Digitalizacija i održivo poslovanje dio su poslovnog identiteta tvrtke OLEUM FLEX

Digitalizacija i održivo poslovanje dio su poslovnog identiteta tvrtke OLEUM FLEX

Zbog digitalne izvrsnosti i društveno odgovornog poslovanja, tvrtka OLEUM FLEX je nositelj vrijednog ekološkog priznanja Zeleni certifikat.

U svijetu koji se neprestano mijenja, OLEUM FLEX d.o.o. ističe se kao lider u digitalnoj transformaciji i održivom poslovanju. To potvrđuje i Zeleni certifikat, ekološko priznanje koje je tvrtka danas nositelj zbog digitalne izvrsnosti i društveno odgovornog poslovanja.  

Od 2020. godine, tvrtka OLEUM FLEX predano radi na digitalizaciji svojih poslovnih procesa, integrirajući inovativna rješenja koja ne samo da optimiziraju operacije već i doprinose boljem sutra.

Integracija usluge mojeRačun u njihov ERP sustav bila je ključni korak prema digitalizaciji, omogućavajući brže, učinkovitije i transparentnije slanje i zaprimanje računa.

Ova promjena ne samo da je poboljšala internu učinkovitost, već je i znatno smanjila njihov ekološki otisak, smanjujući potrebu za papirnom dokumentacijom.

Razmjena eRačuna

Suradnja s tvrtkom Elektronički računi donijela je kompaniji OLEUM FLEX pristup naprednim digitalnim rješenjima koja su transformirala njihov način poslovanja. Osim što su usvojili digitalne račune, fokusirali su se i na digitalne potpise i arhiviranje, čime su postavili nove standarde u industriji.

„Tvrtka Elektronički računi pokazala je veliko razumijevanje naših potreba. Uz vrlo transparentan pristup i kvalitetne usluge te istovremeno konkurentne cijene,  zadovoljstvo u suradnji tim većim.

OLEUM FLEX ne ulaže samo u digitalnu transformaciju, već i u društveno odgovorno poslovanje. Podržavajući različite društveno važne projekte, pokazuju svoju posvećenost zajednici i okolišu.

Ulaganje u zadovoljstvo zaposlenika još je jedan primjer njihove predanosti, pružajući radnom okruženju koje potiče rast, inovacije i dobrobit. Ono po čemu se posebno ističu je pomaganje zajednici u kojoj djeluju.

„U sklopu poslovanja pomažemo raznim udrugama, školama i zakladama kako bi njihove aktivnosti olakšali i bili na pomoć široj društvenoj zajednici. Kao neke od najčešćih možemo navesti Zakladu ANA RUKAVINA, Udrugu MALI ZMAJ za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece, Udrugu KRIJESNICA za pomoć djeci suočenoj s malignim oboljenjima, Dječju udrugu HRABROST za rad djece s teškoćama u razvoju, osnovnu školu DOMINIK SAVIO za financiranje nastavnih aktivnosti, školu nogometa NK GORICA, Župu Marije Pomoćnice za obnovu crkve oštećene u potresu u Zagrebu i mnoge druge“ ističu iz tvrtke OLEUM FLEX.

Zelena politika OLEUM FLEX-a

Zelena politika tvrtke odražava se u nizu ekoloških projekata koji ne samo da doprinose očuvanju okoliša već i potiču održive prakse unutar industrije. OLEUM FLEX predano radi na smanjenju emisija, promicanju recikliranja i korištenju obnovljivih izvora energije.

„U rujnu 2021. godine započeli smo provedbu projekta „DIGITALNA I ZELENA TRANZICIJA TVRTKE OLEUM FLEX d.o.o.“ koji se provodi u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“ Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja“, ističu iz tvrtke OLEUM FLEX.

Ovim projektom nastoji se ojačati konkurentnost tvrtke na domaćem i svjetskom tržištu kroz investiranje u energetski učinkovitiju i tehnološki napredniju proizvodnju i uvođenje inovativnih poslovnih modela u svrhu razvoja novih kompetencija, povećanja proizvodnje, povećanja izvoza i očuvanja postojećih te stvaranja novih radnih mjesta.

Također ovim projektom ulaganja u zelenu i digitalnu tehnologiju tvrtka namjerava ojačati svoju konkurentnost i potaknuti svoj rast kako bi povećala sposobnost davanja odgovora na izazove tržišta uzrokovane krizom nastalom kao posljedica širenja koronavirusa.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta bila je veća od 840.000 EUR-a, a tvrtka ga je uspješno završila krajem 2023. godine.

„Završetkom projekta značajno smo utjecali na smanjenje troškova električne energije, na digitalizaciju poslovnih procesa te zaštitu okoliša“, naglašavaju iz tvrtke OLEUM FLEX.

Digitalizacija i održivo poslovanje dio su poslovnog identiteta tvrtke OLEUM FLEX

Pozitivan primjer

Digitalna transformacija gospodarstva ključna je za budućnost, a OLEUM FLEX vodi primjerom, pokazujući kako tehnologija i održivost mogu ići ruku pod ruku. Njihova ulaganja u zelenu i digitalnu tehnologiju ne samo da unapređuju njihovo poslovanje već i postavljaju temelje za bolju budućnost.

„OLEUM FLEX je tijekom 2022. i 2023. godine sustavno ulagao u energetsku obnovu našeg poslovnog objekta na način da smo izradili Elektrotehnički glavni projekt energetske obnove proizvodne hale – centralni nadzorni sustav postrojenja za grijanje i hlađenje (CNUS), zamjena i ugradnja svih novih instalacija potrebnih za ispravno funkcioniranje nove termotehničke opreme, izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za fotonaponski sustav SUNČANE ELEKTRANE SNAGE 15 kW) te LED rasvjete u objektu, zatim instaliranje nove dizalice topline zrak / voda – 70 kW grijanja i 35 kW hlađenja)“.

Izgradnjom SUNČANE ELEKTRANE ukupne instalirane snage 15kW godišnje proizvedu čak 16.591 kWh električne energije, prije svega za vlastite potrebe, čime su značajno povećali svoju samoodrživost i neovisnost te smanjili godišnju emisiju CO2 na 3,45 kg/m2, što je rezultiralo i novim energetskim certifikatom ocjene A+.

Zeleni certifikat za izvrsnost

Kroz suradnju s raznim udrugama i organizacijama, OLEUM FLEX dokazuje da uspjeh ne dolazi samo kroz financijske rezultate već i kroz pozitivan utjecaj na društvo i okoliš. Njihova predanost izvrsnosti, inovacijama i održivosti čini ih uzorom u industriji i inspiracijom za sve one koji teže stvaranju boljeg i održivijeg poslovnog svijeta.

Zbog digitalne izvrsnosti i društveno odgovornog poslovanja, tvrtka OLEUM FLEX je nositelj vrijednog ekološkog priznanja Zeleni certifikat.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.

U projektu Zeleni certifikat mogu sudjelovati poslovni subjekti koji su se uspješno digitalizirali, a svojim društveno odgovornim radom poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu u cjelini.